Kikærtepandekager med fyld af aubergine og feta

Kikærtepandekager

Kikærtepandekager med fyld af aubergine og feta

Jeg prøvede noget nyt af igår, som jeg længe har haft lyst til at give mig i kast med. Nemlig kikærtemel. Og hey, er det bare mig eller er det en total overset ting? Det smager jo absurd godt. Men jeg kan også bare konkludere at jeg er på alt, hvad der har med kikærter at gøre. Hummus, falafler, ristede kikærter you name it. Så jeg glædede mig virkelig til at prøve det her kikærtemel. Jeg har piftet dejen her op med lidt ekstra smag, men ellers kan man også godt lave pandekagerne bare på mel og vand. Derudover tænker jeg også at jeg vil prøve at eksperimentere med en sød pandekage på et tidspunkt..

Here we go!

Kikærtepandekager

Til 4-6 pandekager

2,5 dl. kikærtemel

0,5 tsk. salt

1 tsk. spidskommen

1 tsk. garam masala

1 spsk. nigellafrø eller chiafrø. Nigellagrøene giver en god smag til pandekagerne, men ellers kan chiafrø også bruges. Det er også for at give det flotte prikkede udseende

Et godt drys peber

Kokosolie eller olivenolie

Rør alle de tørre ingredienser sammen og kom herefter vandet i. Rør godt med et piskeris ind til alle klumber er opløst, tilsæt evt. noget mere vand, hvis du ønsker dejen tyndere. Steg pandekagerne på en godt opvarmet pande i olivenolie eller smagsneutral kokosolie.

Kikærtepandekager

Kikærtepandekager

Fyld af aubergine og feta

1/2 aubergine

1 løg

1 fed hvidløg

Lidt grønne salatblade

Frisk spidskål. Jeg elsker rød spidskål og har det altid i mit køleskab på denne her årstid, ellers kan du også sagtens bruge alm grønt spidskål eller andre slags kål.

Lidt citronsaft

Persille

Kikærtepandekager

Kikærtepandekager

Skær auberginen i mindre stykker og steg den blød ved svag varme. Tilsæt herefter hakket løg og hvidløg og steg til løgene er stegt. De skal ikke tage farve, men bare steges ved svag varme og give smag. Anret din pandekage med lidt salatblade og fintsnittet rødkål nederst, og herefter din blanding af stegt aubergine og løg og til sidst lidt feta. Den salte feta klæder virkelig retten. Kom herefter lidt citronsaft på, lidt god salt og drys med frisk persille på toppen eller koriander, som jeg har gjort. Jeg havde ikke noget persille, og jeg kan spise koriander på alt stort set, haha, så det blev lige det i stedet for!

Bon abbetit! Læg gerne en kommentar, hvis I har prøvet retten eller nogle af mine andre. Det er så hyggeligt, at høre når I har lavet nogle af retterne 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *