Tabouleh med mandler og mynte

Tabouleh

I weekenden holdt jeg fødselsdag for en flok af mine veninder. Og hvis der er noget jeg er vild med, så er det at gå all in på et tema. Og jeg er især vild med at gøre det når jeg inviterer til fødselsdag eller noget i den duer. Og i weekenden var temaet tyrkisk… Eller det var en blanding af tyrkisk og mellemøstlig. Det er jeg nemlig ret vild med for tiden! Så jeg kan godt afsløre at der kommer mere fra den boldgade i den kommende tid her på bloggen. Jeg har nemlig tænkt mig, at dele flere af de retter som jeg serverede i weekenden. Men vi lægger ud med en ret klassisk en af slagsen, nemlig tabouleh.

Tabouleh

Tabouleh stammer oprindeligt fra bjergfolket i Libanon og Syrien, men er med tiden gået hen og blevet den mest udbredte salat at spise i mellemøsten og senere hen også meget populær i den vestlige verden.  Og det er der heller ikke så meget at sige til, for det er virkelig en drønlækker salat! I mellemøsten varierer den meget fra land til land, hvor meget persille der kommes i, ligesom det er også er forskelligt om den bliver lavet med bulgur eller couscous. I min version har jeg brugt bulgur. Derudover er det også forskelligt , hvad folk spiser den til. I mellemøsten bliver den tit serveret til ‘meze’ som er et stort orgie af en masse små delikate retter. Men ellers kan den også serveres i fladbrød eller som tilbehør til kød eller andre retter. Jeg serverede den sammen med et par andre salater, kylling i ovnen, en myntedressing og lidt forskelligt.

But here we go:

Til 4 personer

Ingredienser

2 dl. bulgur

1 stort bundt bredbladet persille

1 stort bundt frisk mynte

30 gram mandler

10 cherrytomater

1/5 agurk

1/5 rødløg

Saften fra 1/2 lime

Olivenolie

Salt og peber

Fremgangsmåde

Kog bulguren som anvist på pakken. 1:2 dl. vand i 25 minutter plejer at passe for mig, hvis det er grov bulgur jeg bruger. Rist mandlerne hele og hak dem herefter. Skær tomat, rødløg og agurk i meget små stykker. Hak persille og mynte fint. Når bulguren har kogt og kølet af i lidt tid, blander du den med tomat, agurk, rødløg, mandler, mynte og persille.  Pres saften fra limen ud over salaten, kom olivenolie på og smag til med salt og peber. Woila og så er den klar til at blive anrettet. God fornøjelse

tabouleh

tabouleh

Tabouleh

2 thoughts on “Tabouleh med mandler og mynte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *