Speltotto med svampe og gulerod

opskrift på speltotto med svampe

En af mine favoritter lige for tiden er uden tvivl speltotto! Man kan jo lave den med, hvad man nu lige har lyst til: kylling, svampe, fisk osv. men i dag får du min version med svampe! Den laves stort set på samme måde som min opskrift på risotto, men den tager en anelse længere tid da speltkernerne er længere tid om at blive bløde. Det er en genial ret, og jeg plejer at lave en lidt større portion, så jeg har til et par dage og til min madpakke, for den bliver virkelig ikke kedelig dagen efter. Sidst jeg lavede retten med et par veninder, lavede vi en salat a la denne her til. Den sprøde kål og friske pære matcher virklig godt, så den vil jeg klar anbefale at lave til 🙂

Og nå ja, så vil jeg lige slå et slag for det næste Foodmaker  “Vi leger med mad” arrangement på tirsdag d. 21. februar. Jeg har nemlig grebet værtskabet og denne gang skal vi, i tråd med dette indlæg, eksperimentere med risotto! Så hvis du bor i Aarhus, er mellem 16 og 28 år, og godt kan lide at lave mad så hop ind og meld dig til!

Speltotto med svampe og gulerod 

Til 2 personer 

Ingredienser 

Lidt olie

En smule smør 

250g svampe

1 gulerod

3 skalotteløg eller 1 alm. løg 

3 fed hvidløg

250g speltkerner 

1 dl. hvidvin

Ca. 1 lt. bouillon 

40 g. parmesanost 

Saft fra 1/4 citron 

Salt og peber

Persille 

Fremgangsmåde

Rens svampene, skær dem i skiver og steg dem på en pande i olie og smør. Drys godt med salt og peber. Riv en gulerod med en skræller, eller snit den fint, og tilføj strimlerne på panden med svampene. Stil svampene og de stegte gulerodsstrimler til side, når svampene er færdigstegte.

Hak hvidløg og løg og steg dem i olie i en dyb pande eller gryde. Løgene må ikke tage farve. Kom herefter speltkernerne i panden og lad dem stege med i lidt tid. Herefter kommer du 1 dl. hvidvin i og lader det dampe af ved høj varme. Når hvidvinen er kogt ind og alkoholen er fordampet kan du begynde at hele boullion ved. Kom 2-3dl. på ad gangen og lad speltkerne suge væden til sig, ved middel varme. Er speltkernerne stadig for hårde, kan du tilføje mere kogende vand for at bløde dem mere ud. Det tager ca. 35-45 minutter før kernerne er blødt ordenligt ud. Når speltkernerne er blevet bløde, men stadig med lidt bid i, tilføjer du de stegte svampe og gulerodsstrimlerne.  Kom til sidst parmesan og citronsaft i og smag til med salt og godt med peber. Pynt med persille eller ruccola. 

Velbekomme! 

opskrift på speltotto med svampe

opskrift på speltotto med svampe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *