Torsk i fad med porrer og karry – “mad på SU”

Torsk i fad med karry og porrer

Jeg elsker fisk. Jeg elsker elsker elsker fisk. Og det er alt for sjældent jeg får torsk. Men det er jo altså en virkelig god og lækker fisk. Og i dag faldt jeg over et lækkert stykke torsk på tilbud i mit yndlings supermarked, Super Brugsen på Vesterbro Torv i Aarhus. Og apropros nyheden igår, om at jeg skal være vært til det herlige Food Maker-event i næste uge med organisationen Food Maker har jeg ikke tilfældigt forberedt denne her herlige opskrift til lige netop i dag. Lige for tiden kører Food Maker nemlig en kampagne med fokus på nem og lækker mad, som er til at lave på SU-budget. Jeg er jo på SU, men jeg må nok være ærlig og indrømme, at mit fokus ikke altid er på at det skal være billigt og SU-venligt, da jeg har svært ved at gå al for meget på kompromis når jeg eksperimenterer i mit køkken. Jeg kunne måske derfor godt lære at tænke lidt mere økonomisk, og planlægge lidt mere når det kommer til mine indkøb, så jeg tog “mad på SU”-udfodringen op.

Normalt vil man nok ikke synes fisk er særlig SU-venligt, da priserne oftes er i den højere ende, men denne her ret er faktisk ret SU-venlig da de øvrige ingredienser altså ikke er nogle der koster en bondegård. Og som sagt så elsker jeg fisk, og det er alt for sjælden jeg får torsk. Men det her er simpelthen en genial ret, hvis jeg selv skal sige det. Den er virkelig lækker her  til efteråret, hvor jeg personligt mere har lyst til varm mad til aftensmad end kold. Og typisk får jeg fisk kold, da det som regel kræver et minimum af tilberedelse. Men denne her ret er drønlækker med den lidt fede karrysauce, de sprøde løg også med ris til. Nammenam. Og som bonus så tager retten ikke meget mere end 30 minutter at lave!

Torsk i fad med karry og porrer

Til 2 personer

Ingredienser

250g torsk

1 løg

1 porrer

1 spsk karry

Saft af en kvart citron

4 dl. letmælk

Salt og peber

4 Laurbærblade

1 dl. grønne frosne ærter

Persille til servering

Ris eller groft brød

Fremgangsmåde

  • Skær løg og porre i skiver og svits forsigtigt i en pande med olie.
  • Smør et ildfast fad med fedtstof, og kom de svitsede løg og porrer i bunden.
  • Læg torsken oven på løg og porrer. Drys med salt og citron over torsken.
  • Hæld karryen på panden fra før og brænd det forsigtigt af et par minutter.
  • Kom herefter letmælken i panden og varm den godt op. Smag saucen til med salt og peber, og fløde, hvis du rigtig skal flotte dig 😉
  • Hæld karrysaucen over torsken i det ildfastefad.
  • Dryp med citron igen og læg laurbærbladene i fadet. Kom de frosne ærter i fadet til sidst.
  • Kom et stykke staniol over fadet og kom det i ovnen i 20-25 minutter ved 180 grader.
  • Server med ris eller noget groft brød til og persille på toppen.

Velbekomme!

Torsk i fad med karry og porrer

Torsk i fad med karry og porrer

Torsk i fad med karry og porrer
Torsk i fad med karry og porrer

Torsk i fad med karry og porrer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *