Verdens bedste kanelsnegle

Verdens bedste kanelsnegle

Verdens bedste kanelsnegle

Halløj, så gik der lige nogle dage! Sagen er den at jeg har brugt den seneste tid på at holde fødselsdag, både for mig selv nogle gange og for diverse veninder! Oktober er virkelig en fødselsdagsmåned! Men jeg elsker at holde fødselsdag, og fejre fødselsdag for andre, så det passer mig SÅ godt. På lørdag er det min søsters tur, så der bliver det lige til endnu en fødselsdag! Derudover har jeg haft gang i et lidt vigtigt projekt på studiet, som jeg og min gruppe netop har afsluttet i dag. Og ja, så er tiden simpelthen fløjet afsted!

Men i dag vil jeg dele, lidt apropos, en herlig herlig opskrift på ja, jeg vil næsten gå så langt og sige – verdens bedste kanelsnegle, for det er de virkelig! Forleden dag havde en af mine gode veninder nemlig fødselsdag, og da vi skulle være hos mig den efterfølgende dag for at lave gruppearbejde, tænkte jeg, at det var jo en oplagt mulighed for lige at bage noget lækkert! Altså, hvis der er en god anledning til at fejre noget eller bare til at hygge sig, så udnytter jeg den altid! Haha. Og da, det viste sig at jeg havde alle ingredienserne til de lækre snegle på nær gær (som jeg lige måtte i Netto efter), hvad var så mere oplagt?

Endnu engang må jeg kreditere min søde søster for den herlige opskrift, for det er netop en hun har stykket sammen i sin tid. Den var faktisk også på vores tidligere madblog, men det fortjener så meget at komme herind også, for den er altså bare god! Sneglene får den helt rigtige saftige og sprøde konsistens.

Så here we go:

Kanelsnegle 

20 stk.

Dej

  • 25 gram gær
  • 100 gram smør
  • 1/4 liter mælk (minimælk er OK, når der nu er så meget smør i. Men hvis du vil give den gas, så tag sødmælk).
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 dl (45 gram) sukker
  • 1 æg
  • Ca. 500 gram mel

Fyld

  • 100 gram blødt smør (giv det evt. 30 sekunder i mikroovnen, så er det nemt at blande med kanel og sukker – men ikke længere tid, så bliver det for flydende)
  • 100 gram sukker
  • 2 spsk kanel

Verdens bedste kanelsnegle

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gær i en skål
  2. Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk, lun det – pas på det ikke bliver for varmt
  3. Hæld blandingen over i skålen med gær og opløs det
  4. Tilsæt æg, sukker, kardemomme, salt og herefter mel lidt efter lidt – pas på, der ikke kommer for meget mel i!
  5. Dejen skal være elastisk og blød
  6. Lad dejen hæve mindst en time
  7. Rul dejen ud, så den måler ca. 40×40 cm (prøv at undgå ekstra mel på bordet her, det kan godt lade sig gøre)
  8. Smør fyldet på og rul som en roulade.
  9. “Pres” rullen lidt sammen, hvis enderne er tyndere end midten.
  10. Skær i skiver på ca. 2 centimeter
  11. Læg hver snegl i en muffinform på en bageplade
  12. Lad dem efterhæve mindst 20 minutter
  13. Pensl forsigtig med æg
  14. Bages ved 200 grader alm. ovn i cirka 15 minutter, så kan du lige nå at lave kaffe inden de er færdige!

For at få succes med sneglene så husk: smør/mælk må ikke være for varmt, hævetiderne skal overholdes og der må ikke komme for meget mel i dejen, tilsæt kun lidt ad gangen + brug rigtig smør, ikke noget med margarine her.

Verdens bedste kanelsnegle

Verdens bedste kanelsnegle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *