Quinoasalat med sprøde kyllingeoverlår

quinoasalat og sprød kylling

Quinoasalat med sprøde kyllingeoverlår

En undervuderet og virkelig lækker spise er kyllingelår i ovnen! Det er super nemt, og tit får man også mere kylling for pengene, hvis man får fat i en god pakke kylling end ved kyllingebrystfillet. Jeg blev helt forskrækket da jeg forleden dag i Rema så at kiloprisen på økologisk kyllingebrystfilet var 120kr. per halvkilo! Omg tænkte jeg bare, det bliver ikke på mit nuværende SU budget 😀 Men i stedet fandt jeg en god pakke dansk kylling med nogle fine kyllingeoverlår i Super Brugsen. Jeg havde en rest quinoa på lager, lidt mandler og nogle friske grønsager. Og med disse sager, når man altså rigtig langt. Så her får du opskriften på en lækker og hurtig quinoasalat med sprød kylling til.

Til to personer

Sprøde kyllingeoverlår 

Ingredienser

2-4 kyllingeoverlår eller alm. kyllingelår alt efter størrelse.

Olivenolie

Salt og peber

Sådan gør du: 

  • Læg kyllingelårene i et ildfast fad og dryp med olivenolie og salt og peber
  • Steg dem i ovnen i 30-40 minutter ved 200grader varmluft, giv dem eventuelt nogle minutter på ovenvarme eller grill til sidst, får at få skindet ekstra sprødt.

Quinoasalat 

Ingredienser

2 dl. quinoa

1 håndfuld mandler

1/4 agurk

1 rødløg

5 cherrytomater

Blandet salat

Sådan gør du: 

  • Kog quinoaen efter 1:1,5 med lidt salt i en gryde, og lad den køle af herefter.
  • Skyl salaten
  • Rist og hak en håndfuld mandler
  • Skær agurk og cherrytomater i mindre stykker
  • Skær et rødløg i mindre skiver
  • Bland salat, quinoa, mandler, agurk, cherrytomater og rødløg
  • Kom en god olie-eddikedressing på inden servering.

 

Olie-eddike dressing

2 spsk. olivenolie

1 tsk. honning

1/2 tsk. balsamicoeddike

1/2 tsk. sennep

Lidt salt og peber

Sådan gør du:  

  • Bland ingredienserne godt sammen og dryp den over salaten.

Server quinoasalaten med de sprøde kyllingeoverlår. Yum. Velbekomme.

quinoasalat og sprød kylling

quinoasalat og sprød kylling

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *