Hokkaidosuppe

hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

Jeg troede ikke det skulle ske, men som nævnt i et tidligere opslag med hokkaido er jeg jo faktisk blevet ret hooked på hokkaido-græskaret! Det er nyt for mig, men det fungerer altså virkelig godt, både i ovnen, men også som suppe. Jeg har piftet suppen op med både ingefær og spidskommen, for det hokkaido-græskaret har en meget sød smag, og trænger en god omgang salt, peber og andre spicy krydderier til at pifte den søde smag op. Men når den så har fået det, er det til gengæld virkelig godt!

I dag er det jo halloween, så hvad er mere oplagt end at koge et dejligt efterårsgræskar?! Det havde jeg gjort, hvis det ikke var fordi jeg skulle hjem til mine forældre og fejre min søsters fødselsdag, som netop er i dag! En af hendes livretter er lasagne, så det har vi sådan ca. fået den 31. oktober de sidste 24 år nu. Ej ok ikke helt, men det er tæt på! Derudover har jeg fri fra studiet i dag. Virkelig skønt på en mandag! Så jeg vil smutte ind til byen og spise frokost med min søster her inden så længe!

Men tilbage til græskaret! Her får du opskriften på en dejlig spicy hokkaidosuppe!

Hokkaidosuppe

Til 4 personer

Ingredienser

Olivenolie

1 løg

2 fed hvidløg

1/2 stort hokkaidogræskar eller 1 lille

1/4 ingefær

1/2 rød chili

1 tsk. spidskommen

Et drys cayennepeber

ca. 5 dl. grønsagsbouillon

Salt og peber

Creme fraiche

Persille

Fremgangsmåde? 

  • Hak løg, hvidløg, chili og ingefær og svits det forsigtigt i en gryde med olivenolie.
  • Vask græskaret grundigt og skær det i tern, med skræl.
  • Kom græskartern i gryden med løget og steg dem i et par minutter.
  • Kom spidskommen og cayennepeber i gryden.
  • Hæld grønsagsbouillon i gryden til det næsten har dækket græskarternen. Jeg kan godt lide når suppen ikke bliver for tynd, så jeg synes ca. 5 dl. passede fint til portionen. Men du kommer selvfølgelig bare mere bouillon eller vand i, hvis du ønsker den tyndere.
  • Læg låg på gryden og lad suppen koge i ca. 20-30 minutter på lavt blus.
  • Blend nu suppen og smag til med salt og peber.
  • Server rygende varm med creme fraiche og persille på toppen.

Voila og god appetit.

hokkaidosuppe

hokkaidosuppe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *