Risotto med svampe

Risotto med svampe

Risotto med svampe

Svampesæsonen er over os, og i denne anledning kommer der ikke mindre en endnu ægte italiensk klassiker på bloggen, nemlig svamperisotto. Men denne her herlige opskrift kan jeg ikke selv tage æren for. Det er ikke sikkert alle der læser med ved det, men før Verdensmadblog.dk skrev jeg i flere år en madblog sammen med min søster. Og om nogen er hun er altså også god i et køkken! Og denne her herlige opskrift på svamperisotto er nemlig min søsters, som hun i sin tid skrev til vores daværende madblog. Den smager seriøst godt og er desuden rimelig nem at gå til! Så go ahead og spring ind i den herlige svampesæson med en stensikker opskrift!

Risotto med svampe 

Til 4 personer

Ingredienser 

  • lidt olivenolie
  • 4-5 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 350 gram risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 9 dl. hønsefond/bouillon
  • 70 gram smør
  • 40 gram parmesanost
  • 400 gram champignon (eller andre svampe)
  • saften fra en halv citron

Risotto med svampe

Risotto med svampe

Hvordan? 

  1. varm hønsefonden op eller kog vand til bouillon
  2. rens og del champignonerne i kvarte
  3. varm en pande med olie og en klat smør – tilsæt champignon, et fed hvidløg skåret i skiver og lidt citronsaft, lad champignonerne blive ristet, mens du laver risottoen

Risotto med svampe

Risotto

  • Varm 2 spsk olivenolie i en gryde eller sauterpande
  • Tilsæt finthakket løg og hvidløg og lad det svitse et par minutter – det må ikke blive brunt.
  • Tilsæt risene og rør jævnligt i et minuts tid
  • Tilsæt hvidvin og lad det koge ind
  • Tilsæt den varme fond med en stor øseske lidt ad gangen
  • Lad det koge ind og tilsæt lidt mere
  • Gentag indtil risene er ved at være møre (det skulle gerne passe med 9 dl. bouillon).
  • Tilsæt de ristede champignoner, men gem en håndfuld til serveringen
  • Tilsæt smør og revet parmesanost
  • Tilsæt lidt citronsaft og smag til med salt og friskkværnet sort peber
  • Anret risottoen i et fad, drys med de ristede champignon, lidt persille eller rucola og et skvæt olivenolie
  • Server straks – evt. med en herlig fennikelsalat til

Risotto med svampe

Risotto med svampe

Risotto med svampe

Velbekomme

2 thoughts on “Risotto med svampe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *