Vietnamesiske friske ruller vo. 2

friske vietnamesiske ruller

Det er ved at være lidt tid siden sidst, og som sidste indlæg afslørede har jeg været i Vietnam. Udover Vietnam var jeg også et par uger i Cambodia og et lille smut i Thailand. Og det er vist ikke kommet bag på nogle, hvis I følger med på de sociale medier, at det asiatiske køkken har stjålet mit hjerte. Ikke at tage fejl af, at jeg da har lavet en thailandsk wok her og der, og især slået min folder i det Indiske køkken, som jeg virkelig elsker, men som forrige indlæg også er navngivet så har jeg virkelig været på en gastronomisk tour i Østen. Og, jeg er helt vild med det. Især  det Vietnamesiske køkken er jeg faldet for. Der er der for alvor knald på smagen, og næsten alle retter indeholder noget sprødt, noget friskt, noget stærkt og noget sødt. Det fungerer så godt. Så i dag er temaet selvfølgelig Vietnamesisk. Du får opskriften på friske vietnamesiske ruller, og noget nær verdens bedste peanutbutter-dip inspireret af en rigtig vietnamesisk koge-mama, som vi var på kokkeskole hos. Så hvis, du har planer om at besøge Vietnam i den nærmeste fremtid kommer her en kæmpe anbefaling til at tage på Bay Mau Eco Cooking Class nær Hoi An i det centrale Vietnam.

Friske ruller med korianer og rejer

Til 10 ruller

10 stykker rispapir

1 hjertesalat

1/2 mango

1 gulerod

1 håndfuld bønnespirer

100g risnudler

1/2 agurk

1 bundt koriander

30 store rejer

Hvordan?

 • Skær agurk, gulerod og mango fint i tynde strimler. Evt. gulerod og  agurk på et mandolinjern.
 • Skyld salaten og skær bladene over i halve.
 • Kog nudlerne og lad dem afkøle.
 • Kog rejerne, hvis de ikke er kogt i forvejen. Pil hoved og hale af dem og skær herefter rejerne over på den lange led. Så er de smallere og kan bedre være i rullerne.
 • Dyp rispapirets kanter i en tallerken med koldt vand, og dryp midten af papiret (på begge sider) vådt til sidst, ved at tage lidt vand på hånden og dryppe ud over.
 • Læg rispapiret på et skærebræt og læg så på den nederste del af rispapiret, et stykke salat, som du har skåret over. Oven på lægger du lidt nudler, agurk, gulerod, mango, koriander og bønnespirer.
 • Tryg grønsagerne forsigtigt sammen og rul forsigtigt en omgang. Fold herefter enderne i hver side ind.
 •  Læg nu 4-5 af de halverede rejer på rispapiret og rul videre henover rejerne med resten af rullen ind til du har rullet det sidste rispapir over.

**Rullerne kan selvfølgelig laves uden rejer, hvis man heller vil det. Grønsager kan jo vælges helt efter eget ønske, alt kan lade sig gøre. Så det er bare med at give sig i kast!

Verdens bedste peanutbutterdip 

3 spsk. peanutbutter

2 tsk. hoisin sauce

2 spsk. soya

1 spsk. fish sauce

1 tsk. rørsukker

1 dl. vand

2 fed hvidløg

Olivenolie

Hvordan?

 • Bland peanutbutter, hoisin sauce, soya, fish sauce, sukker og vand sammen i en skål.
 • Hak hvidløgsfedene fint og steg dem forsigtigt i olivenolie på en pande.
 • Kom herefter peanutbutterblandingen på panden.
 • Lad den koge forsigtig ved middel temperatur i ca. 3-5 minutter til den bliver tyk i konsistensen.
 • Kom eventuelt mere vand i, hvis du ønsker den tyndere.

God fornøjelse! Kom endelig med feedback, hvis I afprøver retten eller nogle af mine andre retter. Det er så hyggeligt at høre om 🙂

friske vietnamesiske ruller

2 thoughts on “Vietnamesiske friske ruller vo. 2

 1. Hej Laura! 🙂
  Jeg tror der må være en fejl i din opskrift til peanutbutterdippen til de friske forårsruller. Jeg har lige forsøgt at lave den, men den blev altså meget vandet, selv efter at have været oppe og koge. Jeg var ellers meget omhyggelig med at måle af, da jeg var med til dit Foodmaker-arrangement hvor den også drillede.
  Jeg måtte tilsætte næsten dobbelt så meget peanutbutter før den blev nogenlunde fast i konsistensen. Det kan evt være opskriften lige skal køres igennem igen 🙂
  Ellers en super lækker dip, når konsistensen kommer på plads 😉

  1. Hej Frederikke! Jeg tror du har helt ret! Jeg ville egentlig have rettet den til efter arrangementet, for jeg kan godt huske at der skulle noget mere peanutbutter til end i første omgang 😀 Så tak for din påmindelse, og godt du fik kommet noget mere i 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *