Kylling med serranoskinke og feta, og en nem kartoffelsalat

Kylling med serranoskinke og feta, og en nem kartoffelsalat

Kylling med serranoskinke og feta, og en nem kartoffelsalat

Vejret er jo helt eminent for tiden, og jeg som ellers troede grillsæsonen var ovre, hæv lykkeligt den lille gas-grill frem fra kælderen igår! Grillaftenen endte dog ikke helt som den skulle.. Jeg og en veninde havde ellers pakket en god kurv med kartoffelsalat, prosecco, chips og godt humør, og fandt os så et herligt spot i Botanisk Have. Men da jeg er ved at række grillen til, opdager vi at vi har glemt kyllingen, som vi skulle grille.. Damn, hvor var det bare ærgerligt! Så ja, grillturen i Botanisk Have endte med at vi drak prosecco og spiste chips. Men det var nu også hyggeligt. Det endte så med at kyllingen blev lavet på en pande derhjemme i stedet for! Så ingen lækre picnic-billeder af kyllingen på grill, som jeg ellers have håbet. Men den smagte drøngodt alligevel, så nu får du opskriften og derudover en opskrift på den kartoffelsalat, som jeg biksede sammen igår.

 

Kylling med serranoskinke

Til 2 personer

Ingredienser

2 kyllingebryster

1 lille rødløg

1 håndfuld persille

3 spsk. fetaost, f.eks puk eller taverna i blok.

4 skiver serranoskinke (ca. 60g)

Salt og peber

 

Hvordan? 

  • Skær kyllingebrysterne forsigtig i midten, uden at skære den midt over, men for at gøre plads til fyldet
  • Hak rødløg og persille og bland det i en skål med feta, salt og peber
  • Mos fetablandingen godt sammen og fordel fyldet i de to kyllingebryster
  • Tryk brystfiletterne forsigtigt sammen og rul hver kyllingebryst i to skiver serranoskinke.
  • Bind de to kyllingebrystfiletter forsigtigt ind i lidt kødsnor, for at fyldet ikke ryger ud.
  • Steg enten kyllingefiletterne på grill i ca. 20 minutter og sørg for at vende dem undervejs, de tyve minutter gælder også, hvis det foregår på panden i olivenolie eller i ovnen på en bageplade. Men hold dog alligevel øje med dem, da der jo nemt kan være forskel på størrelsen af kyllingebrysterne og stegetiden derfor kan variere.

Kylling med serranoskinke og feta, og en nem kartoffelsalat

Kylling med serranoskinke og feta, og en nem kartoffelsalat

Kartoffelsalat med cremefraichedressing 

Ingredienser

3 håndfulde aspargeskartofler

4 store tomater

1/2 agurk

2 forårsløg

1,5 dl. cremefraiche (jeg var vist ude i en creme fraiche 6% til min dressing igår, men federe kan også sagtens bruges)

1/2 bundt purløg

1 tsk. ketchup

1 tsk. sennep

1 tsk. æblecideredike

Salt og peber

 

Hvordan? 

  • Kog og pil aspargeskartoflerne og lad dem afkøle
  • Skær agurk og tomater i mindre tern
  • Hak forårsløget og bland det med kartoflerne, agurk og tomat.
  • Bland cremefraiche, purløg, ketchup, sennep, æblecideredike og smag dressingen til med salt og peber.
  • Vend dressingen rundt i kartoffelsalaten og server den med lidt friskkværnet peber og flagesalt på toppen.

Kylling med serranoskinke og feta, og en nem kartoffelsalat

Kylling med serranoskinke og feta, og en nem kartoffelsalat

Voila, velbekomme!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *