Gastronomisk tour i Vietnam

Sin Chau!

Lige en hurtig update fra Vietnam! Vi er nu i Da Nang efter fire dage i Hanoi og et par i Mai Chau, et område 160 km. fra Hanoi som minder en smule om SaPa med rismarker og små lokalsamfund. Det hele ligner lidt noget fra middelalderen, hvor de har husdyr nederst i huset også bor familien ovenpå! Men det jeg egentlig ville fortælle om, er jo selvfølgelig noget om den vanvittige lækre mad man kan få i Vietnam! Hanoi er kendt for sine mange gadekøkkener, og her spiste vi sådan set heller ikke andre steder! På nær på vores hotel, hvor vi fik morgenmad! Det der med at spise phò til morgenmad er vi alligevel ikke helt nået til endnu.

Nedenfor ser I et udsnit af noget af det vanvittige lækre streetfood vi har spist!

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Bun cha er en specialitet fra Hanoi, som består af nogle krydrede stegte svinekødsfrikadeller i en suppe med løg, citrongræs, krydderurter, stegte forårsruller, risnudler og et stort fad frisk salat og urter blandt andet citronmelisse, koriander, mynte og eukalyptus.

Processed with VSCO with f2 preset

Nôm thit bò khô er en lækker oksekødssalat med både stegt og tørret oksekød med kål, koriander, bønnespirer, mynte, fiskesauce, peanuts og chili, nam!

Processed with VSCO with f2 preset
En anden aften stod menuen på phò og to andre retter med hhv. stegte ris og nudler, oksekød og pickles! (Jeg fik aldrig noteret de vietnamesiske navne ned)

Processed with VSCO with f2 preset

Igår fløj vi til Da Nang, en kystby i det centrale Vietnam. En af deres lokale specialiteter er fiskesuppen bún chả cá med blandt andet risnudler, græskar, koriander, forårsløg, fiskesauce og selvfølgelig fisk, serveret med en stor tallerknen krydderurter, salat og bønnespirer.

Jeg behøver vist ikke sige det to gange at jeg er fuldstændig forelsket i den vietnamesiske madkultur! Der er så meget knald på smagen og de friske krydderurter.

Om lidt tager vi en taxa til Hoi An, hvor vi har planer om at tage på madkursus, tage på stranden, få massage (som er tiltrængt efter en meget varm og hård hike i Mai Chau), dyrke yoga og spise endnu flere vietnamesiske banh my med paté, koriander og kål!

Hav det godt så længe!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *