Stegte ris med kylling og grønsager

stegte risStegte ris med kylling og grønsager

Stegte ris med kylling og grønsager

Denne her thailandske wok er genial, for den kan laves på alverdens måder.  Den er super praktisk, hvis du står med køleskabet halvfyldt med grønsager på sidste dato. Du får min version af en ægte thai-ret med fishsauce, stegte ris, æg, kylling og grønsager. Og netop grønsagerne kan variere alt efter, hvad du lige har i køleskabet.

Til 4 personer

Ingredienser 

3 dl. jasmin ris

400g kyllingebryst

1 løg

2 fed hvidløg

1/2 broccoli

2 gulerødder

1,5 dl. ærter

2 æg

2 tsk. fishsauce

1 tsk. soya

lidt sukker

Salt og peber

Olivenolie til stegning

1/4 agurk

2 forårsløg

 

Hvordan? 

  • Kog risene som anvist på posen og stil dem herefter til side
  • Skær kyllingebrysterne i strimler og steg dem på panden i olivenolie, så de bliver gyldne og gennemstegt. Tag dem herefter af og stil dem til side.
  • Skær løg og hvidløg i mindre stykker og kom dem på panden i olivenolie. Svits dem forsigtigt.
  • Skær broccoli og gulerødder i mindre stykker og kom dem på panden med løg og hvidløg. Steg dem i et par minutter og kom herefter de færdigkogte ris i panden.
  • Skru lidt op for varmen, så risene bliver stegt forsigtigt.
  • Skru ned til middelvarme, og skub risene og grønsagerne over i den ene side af panden. Og slå så de to æg ud i panden ved siden af. Rør i æggene så de ikke bliver til spejlæg.
  • Bland æggemassen godt med risene og grønsagerne, og kom herefter ærter i panden.
  • Nu tilsætter du kyllingen til panden, sammen med fishsauce, soya, sukker, salt og peber.
  • Lad retten stå og stege lidt og hak i mens forårsløg og agurk.
  • Server med foråsløg og agurk på toppen.

Voila, god appetit!

Stegte ris med kylling og grønsager

Stegte ris med kylling og grønsager

Stegte ris med kylling og grønsager

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *