Syltede rødløg

Rødløg

I dag får du en opskrift på en af mine uundværlige ingredienser! Jeg har så godt som altid glas stående i køleskabet. For jeg elsker at komme dem i salater, men de er også geniale her til den kommende grillsæson, hvor der nok bliver grillet lidt flere langelændere end ellers. Det er selvfølgelig de herlige syltede rødløg jeg snakker om. De er pærenemme at bikse sammen også smager de fantastisk.

Rødløg

Jeg plejer at lave et glas på størrelse med det på billedet. De kan holde sig i lang tid i køleskabet når de er lagret i eddike, så det er perfekt.

 

Ingredienser 

1:1 dl. lagereddike og sukker

1 tsk sorte peberkorn

4-5 lagerbærblade

3-6 rødløg

Jeg plejer at lave af ca. 5 store rødløg og ca. 3 dl. eddike/sukker til den størrelse glas på billedet.

 

Hvordan?

  • Snit rødløgene i fine ringe.
  • Kog sukker og eddike op med peberkorn og lagerbærblade.
  • Hæld eddikemassen over rødløgene ligeså snart det koger.
  • Lav rødløgene i et patentglas, luk glasset med det samme med den kogende masse i og stil det på køl.
  • Rødløgene skal stå minimum fem timer at trække før de serveres.

syltede rødløg

syltede rødløg

Voilal 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *