Salat med stegte gulerødder og speltkerner

salat

I weekenden holdt min mor 50 års fødselsdag for familie og venner og menuen stod tapas. Virkelig lækker tapas fra Pathenia i Højbjerg. Det var virkelig overdådigt med en masse forskellige pølse, ost, frugt, forskellig brød, pesto og mange andre gode sager. Det kan anbefales. Til den dejlige tapas lavede jeg nogle forskellige salater, og dem har jeg selvfølgelig tænkt mig at dele med jer. Den første opskrift I får er med bl.a. gulerødder og speltkerner. Den gik rent ind ved alle gæster, store som små, så den må siges at være godkendt 😉

Ingredienser:

Blandede grønne salatblade

3 gulerødder

1dl. speltkerner

Lidt syltede rødløg

1 håndfuld mandler

Karse

 

Hvordan?

  • Skyl de friske grønne salatblade og slyng dem tørre.
  • Rist mandlerne på en pande og hak dem herefter
  • Kog 1dl speltkerner og lad dem køle af
  • Skær gulerødderne (skræl dem først, hvis der er behov for det) ud i skiver på 2 cm. i tykkelsen og steg dem i et par minutter på panden i lidt olie, salt og peber
  • Bland til sidst speltkerner, syltede rødløg, de hakkede mandler, salatblade, de stegte gulerødder og kom til sidst lidt karse på.

 

TIP: bland en dressing af 1/2 dl. olivenolie, 1,5 tsk. honning, 1 tsk. sennep, lidt citronsaft, balsamico eddike, salt og peber og kom lige før servering.

Velbekomme 🙂

salat

Processed with VSCO with f2 preset
salat med gulerod

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *