Salat med honningmarineret kylling, aubergine og couscous

Salat med honningmarineret kylling, aubergine og couscous

Salat med honningmarineret kylling, aubergine og couscous

Jeg elsker aubergine, det kan pifte retter op på den lækreste måde. Her får du aubergine i en salat med en lækker honning- og citron marineret kylling og lidt andre gode sager.

Til 2 personer

Ingredienser:

2-300g kylling bryst

2dl. israelsk (eller alm.) couscous

1/2 aubergine

1 gulerod

En håndfuld persille

Lidt syltede rødløg

Lidt feta

20g mandler

 

Marinade til kylling:

1 spsk honning

Saft fra en 1/4 citron

Stødt koriander

Lidt revet ingefær

Salt og peber

Olivenolie

 

Hvordan?

  • Bland alle ingredienserne til kyllinge-marinaden sammen. Skær kyllingebrysterne i strimler og kom dem i en pose med marinaden. Lad den trække i køleskab i 1/2 time.
  • Kog israelsk couscous 1:1,5 dl. vand eller lav alm. couscous 1:1 ved at hælde kogende vand over. Husk salt.
  • Kog auberginen i mikroovnen i 6-7 minutter ved 700w. Prik hul i den med en gaffel inden. Ved at tilberede auberginen på denne måde, undgår du at overdynge den med olie for at den bliver blød og lækker.
  • Tag auberginen ud af mikroovnen når tiden er gået, lad den køle af og skær den så i firkantede stykker.
  • Steg auberginestykkerne i en pande med oliven, salt og peber.
  • Rist og hak mandlerne.
  • Steg de marinerede kyllingebryster på panden i olie og smag til med salt, peber og cayenne peber.
  • Skræl og riv en gulerod fint.
  • Bland til sidst kylling, aubergine, couscous, mandler, gulerod, friskhakket persille, lidt feta og syltede rødløg.

Bon appeit.

Salat med honningmarineret kylling, aubergine og couscous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *