Ostebord og en opskrift på flutes

Ostebord og en opskrift på flutes

Hvis der er to ting jeg elsker, så er det ost og rødvin. Det er jeg vist generelt ikke helt ene om. Men især mine veninder er også med på vognen, og derfor holdt vi for nogen tid siden ost- og rødvinsaften. Et koncept der meget enkelt går ud på at alle tager en ost og en rødvin med, og voila så opstår der pludseligt et lækkert ostebord!

Her i indlægget vil jeg give lidt inspiration til, hvordan et sådan ostebord kan se ud også får du en opskrift på det perfekte flute .

Oste

Manchego: En på samme tid tør og cremet spansk ost, med en saltet og fyldig smag.

Prima Donna: Hollandsk ost, som på en måde minder lidt om parmesanost. Perfekt på ostebordet

Brie: Fransk hvidskimmnelost med en dejlig cremet og mild smag.

Port Salut: Også en fransk ost, den er mild i smagen og fast i konsistensen. En af mine favoritoste!

Gauda: Hollandsk ost med en lidt sød smag og en halvfast konsistens

Hø-ost: En ost lavet på komælk, fra køer som udelukkende har spist græs, urter og hø.

Emmentaler: Fransk ost med en halvfast konsistens. Den er lidt pikant og nøddeagtig i smagen.

Hav gus: Dansk ost. Den er fast i konsistensen og en frugtig og salt smag med en krystalliseret overflade.

Vesterhavsost: Dansk ost, som lagrer ved Bovbjerg Fyr ved vesterhavet. Den salte havluft blæser ind i ostelageret og giver den dens karakteristiske og delikate smag.*

Ostebord og en opskrift på flutes

 

Øvrige lækre sager

Mørk chokolade

En spansk pølse

Vindruer

Gulerodsstave

Rød peberfrugt

Forskellige kiks

Pesto- f.eks. ramsløg eller persillepesto

Ostebord og en opskrift på flutes

 

Det perfekte flute 

Ingredienser?

1 tsk sukker

25g gær

3 dl. lunken vand

1,5 tsk salt

2 dl. yoghurt naturel

6 dl. ølandshvedemel

Alm. hvedemel

 

Hvordan? 

  • Rør gæren ud i sukkeret
  • Bland med det lunkne vand og salt
  • Tilsæt yoghurt naturel og rør rundt.
  • Tilsæt ølandshvedemel og 3 dl. alm. hvedemel og rør med røremaskine eller håndmikser i 10 minutter.
  • Tilsæt lidt efter lidt mere hvedemel mens du rører/pisker.
  • Dejen skal være klebrig. Den skal have strukturen så den er for våd til at kunne æltes på bordet.
  • Stil til hævning minimum 6 timer.
  • Tænd ovnen på 250 grader og stil en plade ind på nederste rille
  • Læg bagepapir på bagsiden af en kold bageplade og sæt med to skeer dej på bagepladen i tre lige rækker. Drys med mel over flutesne
  • Når ovnen er helt gennemvarm tager du den varme plade ud, og flytte bagepapiret med flutesne fra den kolde plade til den varme.
  • Bag brødene ved 250 grader i fem minutter og skru herefter ned til 200 grader, hvor de skal have øvrige 10-12 minutter.

Voila, bon appetit.

Ostebord og en opskrift på flutes

Ostebord og en opskrift på flutes

Ostebord og en opskrift på flutes
Ostebord og en opskrift på flutes

*Ost på bordet, Samvirke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *