Guide til Amsterdam

amsterdam

I dag får du en god guide til Amsterdam, i sidste uge var jeg nemlig på studietur med mit hold og de øvrige første semesterstuderende. Vi er i gang med vores eksamensprojekt, hvor vi skal udarbejde et website med fokus på mobile content, og skulle i den forbindelse vælge en Hollandsk virksomhed. Jeg og min studiegruppe har valgt et Hollandsk gourmet-supermarked. For heldigvis er pigerne jeg arbejder sammen, ligeså vilde med god mad og lækkert og smukt emballage, som jeg, så vi blev ret hurtige enige.

Vi havde en helt vild dejlig og spændende tur til Amsterdam, og udover field research og noget seriøst opgaveskrivning blev der selvfølgelig også plads til at opleve den smukke og spændende by! Det var min første gang i Amsterdam (udover en mellemlanding for flere år tilbage.. Men det tæller jo ikke;) ) og der er altid noget lidt spændende og frustrerende over at være i en ny storby for første gang. For man har en eller anden idé om, hvilket område man gerne vil finde i byen, typisk for mit vedkommende de lidt mere lokale og ikke så turistede områder. Men det kan være noget så svært at finde, når man ikke aner, hvilken retning man skal gå i. Men ved hjælp fra lidt forskellige guides på nettet, snakke med lokale og en cykel fik oplevet en masse spændende dele af Amsterdam. Nedenfor giver jeg et par tips og en lille guide til nogle af de steder som vi besøgte.

 

Lej en cykel 

Først og fremmest: lej en cykel. Amsterdam er flad som en pandekage, så det var en sand fornøjelse at cykle rundt, når man er vandt til de stride bakker i Århus. Der er en milliard cykler i byen, og hvis man synes cyklister i Danmark er vilde.. Ja så ved jeg ikke hvad cyklisterne i Amsterdam er. Folk cykler virkelig vildt og hurtigt rundt, og fodgængere kommer altså nummer to i rækken i trafikken. Til gengæld er der ikke særlig mange biler i byen fordi størstedelen cykler rundt.

Vi lejede cykler hos Starbike som ligger på: De Ruijterkade 143, 1011 AC Amsterdam 100 meter fra central stationen. Vi gav 17 euro for tre dage + forsikrig som kostede 8 euro.

Cykel

 

Tag på kanalrundfart

Dette er nok top-turistattraktionen men ikke desto mindre er det virkelig en god oplevelse. Man ser byen nede fra kanalerne og kommer helt tæt på de sjove og interessante husbåde, som der i skrivende stund findes 15.000 af i byen. Næste gang jeg skal besøge Amsterdam vil jeg helt klart kigge efter, om der skulle være nogle spændende husbåde på Airbnb, det kunne være virkelig spændende at bo i sådan en, og selvfølgelig håbe på noget dejligt vejr så man ligesom dem selv kan sidde på terrassen og nyde rosé i solen.. (nu drømmer jeg vist lidt)Men det kan altså virkelig anbefales. Der findes et hav af kanal-cruise-både ved kanalerne omkring central stationen og de sejler ca. hver 10. minut. Så det burde ikke være svært at finde en.

Vi gav 16 euro for en times rundtur, men de findes i alverdens prisklasser og også i de der Hop on-Hop off versioner ligesom turistbusserne.

kanalcruise

kanalcruise

kanalcruise

Processed with VSCO with f2 preset

kanalcruise

 

De ni gader  (De 9 Straatjes)

I området mellem gaderne Herengracht og Prinsengracht finder man de ni gader: Huidenstraat, Runstraat, Berenstraat, Reestraat, Wolvenstraat, Haartenstraat, Gasthuismolensteeg, Oude Spiegelstraat samt Wijde Heisteeg. Det er et virkelig hyggeligt område med små caféer, vintagebutikker, specialbutikker, kafferisterier, luksusbutikker og forretninger med nordiske brands såsom COS, Filippa K, Fjällraven, Samsoe Samsoe osv. Virkelig anbefalelsesværdigt område, hvor vi tilbragte meget tid. Også om aftenen er området her værd at besøge. Der er masser af små hyggelige barer der har åbent og vi besøgte bl.a. Café van Zuylen på Singel 159 flere aftener, hvor der er udeservering på broen, der går over kanalen lige udenfor. Der er altså bare noget charmerende ved at sidde på en bro, hvor du kan se kanaler og broer med lys på så langt øjet rækker.

god guide til amsterdam

 

Gode spisesteder

Jeg har taget nogle stykker af de steder, hvor vi spiste med. Der findes som før nævnt virkelig mange fine og hyggelige caféer i Amsterdam og prismæssigt er vi et god niveau under de standard cafépriser herhjemme.

Venus og Adonis

Prinsengracht 274, 1016 HH Amsterdam

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Der kom vist en lille skål med smør med i billedet, det håber jeg I kan leve med 😉 Men Venus og Adonis var en virkelig hyggelig café med rigtig god service og dejlige frokostretter. Vi fik hhv. salat med marinere kylling og en pita med teriyaki-kylling. Kan virkelig anbefales!

 

Café Wolvenstraat 23 

Wolvenstraat 23, Holland

salat

salat

Endnu en skøn cafe. Og her havde vi simpelthen alle sammen lyst til cæsar salat, så det fik. En vanvittig lækker cæsar salat med purløg og pocheret æg. Haps. Derudover havde caféen vietnamesiske nudelretter og supper.

 

Marqt

Wolvenstraat 32

I supermarkedet Marqt kan man købe rigtig meget lækkert to-gofood af friske råvarer, vi købte et par sandwichs en dag med hhv. røget laks og ost og skinke.

sandwich

sandwich

Jeg og min studiegruppe har som sagt valgt et Hollansk supermarked til vores eksamensprojekt, og er ligepræcis kæden Marqt. Det er et virkelig lækkert supermarked, hvor man kan få alverdens lækre produkter. De fokuserer på økologi og bæredygtighed og størstedelen af deres produkter er lokale, så vidt det er muligt. Marqt har som sagt også en del to-gofood og har endda en mikroovn stående i området efter kassen, så man kan varme sin mad, det var ret interessant! Vi købte dog sandwich i supermarkedet, så vi fik ikke brug for mikroovnen. Jeg vil virkelig anbefale at tage på besøg i Marqt, hvis du rejser til Amsterdam, supermarkedet minder rigtig meget om de Wholefood stores som ligger i London, hvis du kender til dem.

marqt

marqt

marqt

marqt

marqt

marqt

marqt

marqt

marqt

marqt

 

Foodhallen

Bellamyplein 51, 1053 AT Amsterdam

Foodhallen er et indendørs madmarked, som minder ret meget om Torvehallerne i København, om Markthalle Neun i Berlin og de mange streetfood markeder som findes omkring Brick Lane i London. Foodhallen er en del af et større markedsområde, hvor der også findes små designerbutikker, cykelforretninger, bibliotek og caféer. Markedet er indrettet i en gammel stationsbygning og matcher virkelig tidens trend med det rå interiør og store åbne rum, hvor man spiser sin take away ved lange plankeborde- og bænke. Foodhallen er super hyggelig og har en god atmosfære, og så kan man købe alt lige fra gourmet hotdogs til sushi, petit fours og tapas.

foodhall

foodhall

foodhall

god guide til amsterdam

god guide til amsterdam

god guide til amsterdam

god guide til amsterdam

I er selvfølgelig mere en velkomne til at lægge en kommentar, hvis I har spørgsmål eller ja kommentarer til noget.

3 thoughts on “Guide til Amsterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *