Verdens bedste pizza

serranopizza

I dag får du opskriften på verdens bedste pizza. Og jeg må hellere kreditere min far for at have lært mig at bage dem! For jeg mener det, det er virkelig verdens bedste. Og ikke nok med at pizzaerne  smager virkelig godt, så er det også et helt vildt hyggeligt måltid.

I min familie har det altid forgået sådan, at min far ruller pizzaerne ud ved den ø, som der er i mine forældres køkken, og så sidder og står de øvrige familiemedlemmer rundt om, og nogle hjælper med at komme fyld på pizzaerne. Og så spiser vi ellers pizzaerne løbende som de kommer ud af ovnen. Det er et genialt måltid,  og især nu, hvor hverken jeg eller mine søskende ikke bor hjemme længere, for så er der ikke noget hyggeligere end at komme hjem og stå rundt om øen en hel søndag aften og spise pizza.. og drikke rødvin.

Nedenfor får du opskriften på den perfekte pizzabund, en drøn god pizzasauce, tre bud på mit yndlingsfyld lige for tiden og ikke mindst en guide til afbagningen af ‘verdens bedste pizza’

Et af de gode tricks til at få pizzaen perfekt sprød er altid at beregne 1dl. vand til én pizza. På den måde får du den perfekte mængde dej til en pizza og bunden bliver lækker sprød.

Til tre pizzaer

Pizzadej 

Ingredienser

1 tsk. sukker

25g gær

3 dl. lunkent vand

1/2 tsk. salt

1,5 spsk. olivenolie

Hvedemel (evt. tippo 00 eller et par dl. durummel  i dejen)

Hvordan? 

  • Rør gæren uder i sukkeret og tilsæt herefter det lunkne vand
  • Rør herefter salt og olie og til sidst melet
  • Stil til hævning
  • Del dejen op i tre og rul hver del ud.
Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Pizzasauce

Ingredienser

1 dåse flåede tomater

1 spsk tomatpuré

1/4 rød chili

En håndfuld frisk basilikum

Lidt frisk oregano

1/2 tsk. spidskommen

1 tsk. salt og lidt frisk peber

Hvordan? 

  • Kog de flåedetomater og tomatpureen op i en gryde.
  • Tilføj de øvrige ingredienser
  • Lad tomatsaucen koge ved svag varme i minimum 30 minutter.

 

Tre forslag til pizzafyld 

Svampepizza

  • Hvidløgssmøreost (i stedet for tomatsauce)
  • Skivede friske brune svampe eller champignon
  • Revet mozzarellaost og frisk persille

Pizza med serrano, ruccolo og tomat

  • Tomatsauce
  • 40g serranoskinke
  • Lidt fintskåret rødløg
  • Revet mozzarellaost
  • Rucola og frisk tomat (kommer på når pizzaen er færdigbagt)
  • Skal du flotte dig lidt, så kom lidt ristede pinjekerner på! mums!

Kartoffelpizza

  • God olivenolie (i stedet for tomatsauce)
  • 2 kartofler skrællet og skåret tyndt. Brug evt. mandolinjern eller skræl videre med skrælleren efter det yderste lag med jord. Så får du ligeså tynde og fine skiver.
  • Havsalt og rosmarin.

Afbagning

  • Tænd ovnen på 275 grader varmluft og stil en bageplade ind på nederste rille i ovnen.
  • Har du en pizzasten så læg den naturligvis ind i bunden af ovnen.
  • Når pladen er brandvarm tager du den ud og kommer din pizza inkl. fyld over på den.
  • Stil bagepladen inkl. pizzaen tilbage på nederste rille i ovnen.
  • Giv pizzaen 7-8 minutter.

Voila, bon appetit og hav en rigtig hyggelig pizzaaften!

pizzafyld
kartoffelpizza

hjemmelavet pizza

bedste pizzadej

verdens bedste pizza

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Verdens bedste pizza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *