Saltimbocca med frisk pasta og parmesan

Saltimbocca og tilbehør til saltimbocca

Saltimbocca med frisk pasta og parmesan

En italiensk klassiker er denne ret bestående af kalveinderlår, salvie og skinke. Tilbehøret kan variere i alle afskygninger, men i dag får du en opskrift med tilhørende frisk pasta og en grøn salat. Den smager helt vildt godt, og så er saltimbocca faktisk slet ikke så svært at lave. Jeg var et stop forbi min lokale halalslagter, hvor jeg købte det lækreste kalvekød. Men ellers kan det også købes i det fleste supermarkeder. 

 

Til 2 personer

Ingredienser

 

Saltimbocca

200g kalveinderlår/to kalvesnitzler

80g parmaskinke

8 salvieblade

Salt og peber

Smør til stegning

2 dl. marsala

1 dl. vand

⅕ dl. fløde

1,5 spsk meljævning

 

 

Salat

To håndfulde ruccola

En gulerod

¼ Agurk

Syltede rødløg

 

Tilbehør

Frisk pasta

Parmesanost

 

Hvordan?

  • Læg de to kalvesnitzler på et skærebræt og bank forsigtigt med håndroden snitzlerne flade, så de bliver 0,5 cm. i tykkelsen. Det gør snitzlerne møre.
  • Skær snitzlerne over i to, så du nu har fire stykker. Kom et stykke parmaskinke og to salvieblade på hvert stykke kød. Drys med salt og peber og fold kødet på midten og stik en tandstik i for at holde sammen på kødet.
  • Stil spydene til side og gå så i gang med det øvrige tilbehør. Spydene skal ikke have mange minutter på panden, så de skal først laves lige inden servering.
  • Skyl rucola og agurk og skræl guleroden. Skræl guleroden videre, så du får fine og lange stykker gulerod til din salat. Skær agurken i mindre stykker og bland med ruccola, gulerod og lidt syltet rødløg (eller alm. rødløg, hvis du ikke har syltede).
  • Kom smør på en pande og steg kalvespydene ved høj varme i 1 minut på hver side. Når spydene ca. er gennemstegt hælder du 1 dl marsala på panden og lader det brænde af.

Saltimbocca og tilbehør til saltimbocca

Saltimbocca og tilbehør til saltimbocca

Og nu til saucen:

  • Tag kalvespydene af panden og kom yderligere end 1 dl marsala på panden. Lad det brænde af, og skru så ned til middelvarme.
  • Kom lidt meljævning på panden og lad det koge sammen med kødsaften på panden. Kom til sidst fløde, salt og peber i saucen og evt. kulør, hvis du er til det.
  • Bring vand i kog og kog lidt frisk pasta efter anvisningen på pakken og husk lidt god parmesanost til.

Saltimbocca og tilbehør til saltimbocca

Saltimbocca og tilbehør til saltimbocca
Velbekomme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *