Hjemmelavet tiramisu

Hjemmelavet tiramisu

Hjemmelavet tiramisu

Denne her lækre anretning lavede jeg sidste weekend, da jeg og nogle veninder holdt ost- og rødvinsaften. Genialt koncept i øvrigt! Også fik vi denne her italienske drøm til dessert. Og den smager virkelig som en drøm, mums! Og så er den faktisk ganske nem at smække sammen! 

Til 6 personer

Ingredienser

4 æggeblommer

5 spsk sukker

1,5 dl. marsala (italiensk vin)

500g mascarpone

200g ladyfingers

1,5 dl. espresso eller stærk kaffe.

2 spsk. usødet kakaopulver

 

Hvordan?

  • Pisk æggeblommerne med sukkeret, og kom herefter den italienske marsala i.
  • Pisk herefter mascarponen i med et piskeris.
  • Stil mascarponecremen til side og find et fad frem til at lave tiramisuen i.
  • Lav espressoen klar eller brug evt. almindelig kaffe. Nescafé kan også bruges. Men kaffen skal være stærk, så kom dobbelt så meget kaffepulver i, end du ville gøre normalt.
  • Læg nu et lag ladyfingers i bunden af fadet og hæld derefter forsigtigt kaffen over kiksene, så de suger kaffen til sig. Jo mere kaffe du kommer på, jo mere blød bliver kagen, så der er en smagssag, hvor meget de bør hælde over, men 1,5 dl. synes jeg er passende.
  • Kom nu et lag af mascarponecremen oven på, og byg evt. videre med et lag ladyfingers, kaffe og endnu en lag med creme.
  • Stil kagen på køl i minimum 3 timer, jo længere tid jo bedre.
  • Inden servering af kagen drysser du den usødede kakaopulver over kagen. Hæld kakaoen gennem en si for en jævn og ensartet overflade af kakao.

Hjemmelavet tiramisu

Hjemmelavet tiramisu

Hjemmelavet tiramisu

Velbekomme

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *