Hjemmelavede falafler med sesam

Hjemmelavede falafler med sesam

Her får du min opskrift på sprøde falafler med sesam. Try it out!

Til ca. 25 falafler

Ingredienser?

  • Blød 4dl kikærter op (tørre)
  • 1/2 bundt persille
  • 1 løg
  • 2 æg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 dl mel eller rasp
  • Salt og peber
  • 1 dl sesamfrø
  • Olivenolie til stegning

– Blød kikærter op ved at stille dem i vand minimum 12 timer, kikærterne skal endelige ikke koges herefter.

– Skær løg og hvidløg

– Blendt nu alle ingredienserne sammen på nær sesam og olie

– Form falaflerne som valnødder med en spiseske, vend dem i sesamfrø og tryk dem en anelse, så de ikke er helt runde

– Steg dem på panden med olivenolie. Der skal en del olie til for at de bliver sprøde og gennemstegte. Jeg brugte nok hvad der svarer til en 1 dl.

Bon appetit

Hjemmelavede falafler med sesam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *